Mobiliteitsbudget

 

Mobiliteitsbudget

Met een persoonlijk mobiliteitsbudget legt u de keuzevrijheid bij uw medewerker neer. U geeft een medewerker een eigen budget, waaruit hij de kosten van zijn vervoer betaalt. Het geld dat overblijft van het budget, mag de medewerker (eventueel deels) houden. U kunt zo'n budget geven voor het woon-werkverkeer, maar u kunt ook overwegen om hier de dienstreizen in mee te nemen. De ervaring leert dat medewerkers hun zakelijke afspraken daardoor efficiënter gaan plannen. U kunt iedere medewerker een budget geven, maar ook een beperkte groep.

  Denk verder aan de volgende zaken

  • Bepaal de hoogte van het budget. Wilt u ook zakelijke ritten hierin meenemen, ga dan bijvoorbeeld uit van (individuele) historische gegevens van het aantal ritten van uw medewerkers/functies.
  • Houd er rekening mee dat medewerkers halverwege het jaar soms een heel ander reispatroon krijgen (nieuwe functie, andere projecten of klanten). Het budget moet u hieraan kunnen aanpassen.
  • Spreek af wat er gebeurt met het geld dat overblijft van het budget. Is dit volledig voor de medewerker, of slechts gedeeltelijk (kostenbesparing voor u). Het deel dat u aan de medewerker uitkeert, is niet volledig belastingvrij.

 

Mobiliteitspas helpt zakelijke reizigers van A naar B.

Met de Mobiliteitspas die Visscher2Go u in samenwerking met Radiuz en MultiTankCard aanbiedt reist u gemakkelijk met elke vorm van vervoer zonder apart af te rekenen. Of het nu gaat om de deelauto van Visscher, trein, bus, tram, metro, auto, taxi of OV fiets. De Visscher2Go Radiuz pas biedt gemak, optimale vrijheid, flexibiliteit en bespaart tijd en geld.

De handige App helpt bij het plannen van de reis. Of dit nu met de eigen auto, de deelauto van Visscher2Go, of met de trein en taxi; met de mobiliteitspas is iedere vervoersmix mogelijk. Meer gemak en minder administratie en kosten. Het maandelijkse overzicht van de gemaakte reizen maakt de mobiliteitsadministratie eenvoudig. Bovendien kan op basis van heldere analyses, het mobiliteitsbeleid verder worden ontwikkeld.

Mobiliteit is een actueel onderwerp dat momenteel veel aandacht vraagt van organisaties.
Visscher2Go en Radiuz gaan graag met u in gesprek om de deur te openen naar het nieuwe reizen: efficiënter, flexibeler en duurzamer.

 Visscher2Go wil graag met u in gesprek

Bel met Jos Emons  06-22996369 of jos.emons@visscher2go.nl

Slim Reisbeleid in de praktijk rapport van de B50 werkgroep